Re-enactment

Op 17 en 18 november vindt er aan de Labaerdijk te Maaseik het re-enactment evenement plaats.

Levende geschiedenis oftewel re-enactment is het uitbeelden van historische gebeurtenissen en/of tijdvakken door middel van demonstraties van het dagelijks leven in gereconstrueerde historische kostuums met gebruik van eveneens gereconstrueerde historische gebruiksvoorwerpen, op een bepaalde plaats (historisch of niet) voor educatieve doeleinden. Zowel de kostuums als de gebruiksvoorwerpen zijn zo authentiek mogelijk nagemaakt, hetzij met nog steeds beschikbare materialen hetzij met materialen die zo veel mogelijk op de oorspronkelijke lijken.

Aan deze reconstructies gaat zeer nauwkeurig bronnenonderzoek vooraf. Deze bronnen kunnen zeer uiteenlopend zijn: archeologische bodemvondsten, geschriften uit de betreffende historische periode, moderne of gelijkende materialen en samenlevingen die qua samenstelling, vorm en/of gebruik gelijkenis vertonen met de betreffende historische oorsprong, en geschriften over de betreffende historische periode uit het meer recente verleden.

Met het programmaonderdeel ‘re-enactment’ wil de organisatie van deze Herdenking het publiek het einde van de Eerste Wereldoorlog  laten herbeleven, door getuige te zijn van het bivakleven, exercities en nagespeelde gevechtshandelingen.

Re-enactors gezocht!
De organisatie is nog op zoek naar re-enactors. Heb je interesse en wil je deelnemen aan deze unieke herdenking? Neem dan contact op met Geert Thissen, g.thissen@echt-susteren.nl of 0031 (0)475-478 478 of klik hier.

Inschrijfformulier Re-enactment

Gezellig samenzijn zaterdagavond (gratis):
JaNee


Overnachten in:
TentVoertuigIk blijf niet overnachten